• Mirëse erdhët!

    Mirëse erdhët ne faqen virtuale të Dardhës.Të nderuar miq e bashkëfshatarë të Dardhës!Faqja virtuale e Dardhës u krijua për të mësuar gjithkush më shumë rreth këtij fshati me tradita dhe zakone të vecanta, të pasur me folklor dhe këngë, mbushur me histori nga më të bukurat, që rrallë i kanë përjetuar edhe qytetet.Jeni të ftuar të gjithë, të shkruani dhe të ofroni atë ç'ka dini rreth këtij fshati relativisht të ri në moshë, por të pasur në rrugën e tij.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

PATRIOTËT DARDHARË (lindur në vitet 1800)

Lindi në Dardhë me 20.09.1879.

Që më 1905 kur shkoi në emigrim në SH.B.A,

ka bërë pjesë në të parën shoqëri patriotike

dardhare e pastaj në shoqërinë “Vatra”.

Në vitin 1912 kur erdhi në Atdhe është shquar

për veprimtarinë patriotike në katundin e lindjes.

Për këtë qëllim ka bashkëpunuar dhe me patriotë të tjerë.

Para luftës së parë botërore ikën përsëri në mërgim

dhe atje u shqua për patriotizëm.

Me 1920 vjen vullnetar për mbrojtjen e

Kongresit të Lushnjës, ku në këtë kohë është

shquar gjithashtu për veprimtari patriotike

duke bashkëpunuar më të tjerë si

Sotir Pecin, Vasil Tromarën, Hil Mosin etj.

Po ashtu dhe vellai i tij Thoma Ktona

ka qënë patriot i shquar.

Vazhdon...

Më shumë nga historia dhe kultura e Dardhës

  • icon KOSTE ISAAK 1883-1954

PATRIOTËT DARDHARË ( lindur në vitet 1800)

Mbështetësit dhe partnerët tanë!

Mirënjohje për djemtë e vajzat, mbështetësit tanë dardharë dhe gjithë suportin e tyre!

Qëndroni të informuar në çdo kohë për postimet e reja.

 

Identifikimi juaj

Hyni Ketu!

Navigimi në këtë faqe, bëhet vetëm nëpërmjet antarsimit. Për më shumë informacion rreth antarsimit, ju lutemi drejtojuni administratorëve të faqes.