E Enjëte 25 Maj 2017

EJA NË DARDHËN E BUKUR...

NATYRA E FSHATIT ME KULTURË QYTETI...

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style
  • lilac style

Dr. GAQI QANO 1910-1985

Në vitet 50, Dr. Qano vijoi punën në klinikën dentare në repartin special për funksionarët shtetërorë, nënpunësit e huaj dhe diplomatët. Gjithashtu botoi tekste mësimore për Politeknikumin Mjekësor e broshura publike për higjenën e gojës. Në vitin 1963, me hapjen e Degës së Stomatologjisë në Fakultetin Mjekësor të UT, u emërua pedagog ku punoi deri sa doli në pension në Ne Kliniken Qendrore ne Tiranevitin 1971. Kësaj periudhe i përkasin dhe botimet e librave “ Kirurgjia e gojës “ dhe “Radiologjia Stomatologjike”. Konceptin “Pensionist ” nuk e pranoi, vijoi të punojë duke ofruar konsulencë dhe shërbim aktiv pranë Klinikës Dentare në Tiranë deri më 1982, kur u shkëput përfundimisht nga profesioni pas një periudhe 45 vjeçare pune me pasion, përkushtim dhe ndërgjegje të lartë profesionale. Me buzëgazin dhe humorin e tij karakteristik, u nda nga jeta me 15 Shkurt 1985 në moshën 75 vjecare. Vlerësimi më i larte që ju bë nga kolegët e tij ishte cilësimi si ” Pionier i Stomatoligjisë Shqiptare” në fjalen e mbajtur në funeralin e tij. ...

“ Doktor Qano është një nga pionerët e shërbimit stomatollogjik në vendin tonë. Ai ka gëzuar gjatë gjithë jetës së tij respektin dhe dashurinë e njerëzve të shumtë që ka mjekuar, si një nga specialistët më të mirë, mjeshtër në profesionin e tij. Ai gëzonte dashurinë dhe respektin e kolegëve të tij, si dhe dhjetra kuadrove të shërbimit tonë që ai pregatiti duke mos kursyer për ta dijen dhe përvojën e tij me shumë vlerë, për të nxjerrë kuadro të afta në shërbim të popullit. Për të gjitha këto cilësi doktor Qano është vlerësuar me distinktivin e punonjësit të dalluar të shëndetësisë dhe me medalje pune. “

Pa dyshim gjithë jetën e tij e ndjeu veten shumë krenar për punën e tij, të vlerësuar me shumë ngrohtësi nga pacientët e tij nga e gjithë Shqipëria.

Doktor Gaqo Qano renditet ndër njerëzit e veçantë, kujtimi i të cilëve mbetet i gjallë edhe pas vdekjes. Ai dha një ndihmesë të çmuar në fushën e stomatologjisë që në hapat e para të saj, duke fituar mirënjohjen e kolegëve, pacientëve, studentëve. Ja disa prej kujtimeve te tyre.

Identifikimi juaj

Hyni Ketu!

Navigimi në këtë faqe, bëhet vetëm nëpërmjet antarsimit. Për më shumë informacion rreth antarsimit, ju lutemi drejtojuni administratorëve të faqes.

Kerkoni videot

Kush është Online

Kemi 44 mysafirë dhe nuk ka anëtarë në duke shfletuar

Other Languages

Albanian Bulgarian Chinese (Simplified) Croatian Czech Danish Dutch English French German Greek Hebrew Hungarian Icelandic Irish Italian Japanese Maltese Portuguese Spanish

MOTI

Prev Next

Vendodhja e Dardhes

22-01-2012 Hits:2205 Të Rejat BRUKO - avatar BRUKO

Vendodhja e Dardhes

19 kilometra në juglindje të Korçës, në një lartësi gjeografike impresionuese mbi 1300 m, që vetvetiu e çon përfytyrimin tek dimri i gjatë me borë, tek pranverat e ndezura nga...

Read more

Who's Online

31-12-2010 Hits:980 Të Rejat BRUKO - avatar BRUKO

The Who's Online Module displays the number of Anonymous Users (e.g. Guests) and Registered Users (ones logged in) that are currently accessing the Web site. Help {loadmodule whosonline,Who's Online}

Read more

Rekomandoje në rrjetet sociale